Recept
« Terug naar recepten
Pompoen met appelstroopglazuur
PT30M
Pompoen met appelstroopglazuur
Eerder gebruikte ik pompoen eigenlijk alleen om een van de velen
pompoensoep recepten mee te maken. Leuk om het zo eens uitgeprobeerd
te hebben want op deze manier was het een heerlijk bijgerecht wat zeer
goed in de najaars en winterkeuken past.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Smulweb kerstbox
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen met appelstroopglazuur te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Snijd de pompoen door de helft en schil deze. Verwijder de zaden en draden en snij plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Vet de ovenschaal in met olie en doe de pompoen en takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met olijfolie en meng alles door elkaar.
- Bestrijk de pompoen met appelstroop en plaat het voor 30 minuten in de oven (na ongeveer 15 minuten de stukken omkeren.
- Serveer de pompoen met tijm op een schaal en druppel er nog een beetje appelstroop overheen.