Recept
« Terug naar recepten
Pompoen met hamlapjes
PT30M
Pompoen met hamlapjes
Een heerlijk pompoen met hamlapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van m'n losse recepten blaadjes.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen met hamlapjes te bereiden
Smelt 2 eetl. boter in de pan.
Bak de pompoen blokjes 5 min. aan, witte wijn erbij en alles 25 min. laten doorkoken.
Dan de helft van het mengsel in de schaal.
Pel de ui, snij het vlees in repen. Op hoog vuur bakken in de boter. Peper en zout toevoegen. Samen tot gaar.
Dan de marjolein toevoegen, alles uit de pan nemen en over de pompoen doen. Over alles een beetje peper en zout doen of wat bouillon poeder.
3 eetl pompoen pitten er over strooien, dan de rest van de pompoen er over.
Roer creme fraiche, parmezaanse kaas en eieren door elkaar en giet het over de pompoen.
Strooi de rest van de pitten er over.
Bak het in de oven op 175 graden, 25 min.
Bak de pompoen blokjes 5 min. aan, witte wijn erbij en alles 25 min. laten doorkoken.
Dan de helft van het mengsel in de schaal.
Pel de ui, snij het vlees in repen. Op hoog vuur bakken in de boter. Peper en zout toevoegen. Samen tot gaar.
Dan de marjolein toevoegen, alles uit de pan nemen en over de pompoen doen. Over alles een beetje peper en zout doen of wat bouillon poeder.
3 eetl pompoen pitten er over strooien, dan de rest van de pompoen er over.
Roer creme fraiche, parmezaanse kaas en eieren door elkaar en giet het over de pompoen.
Strooi de rest van de pitten er over.
Bak het in de oven op 175 graden, 25 min.