Recept
« Terug naar recepten
Pompoen met kaneel en salie
PT50M
Pompoen met kaneel en salie
Een heerlijk pompoen met kaneel en salie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marlies wehrens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen met kaneel en salie te bereiden
Prepareer een bakplaat. Verwarm oven op 180°C voor. Maak een kaneelstokje zacht in de magnetron. Eventjes maar. Pompoen in vierkante stukken in een kom doen. Doe de kleingeknipte kaneelstaaf, de salie en het pepertje in een hoge mengkom en laat er een homogene massa van draaien met iets olijfolie.
Meng dan deze massa met de pompoen met zoveel olijfolie zodat het lekker smeuïg is. Het zeezout gaat er losjes tussen door. Zolang in de oven dat de randjes bruin worden, ± 50 min. Wij aten het met natte polenta en Italiaans varkensvlees.
Meng dan deze massa met de pompoen met zoveel olijfolie zodat het lekker smeuïg is. Het zeezout gaat er losjes tussen door. Zolang in de oven dat de randjes bruin worden, ± 50 min. Wij aten het met natte polenta en Italiaans varkensvlees.