Recept
« Terug naar recepten
Pompoencake
PT80M
Pompoencake
Een heerlijk pompoencake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pompoencake te bereiden
Snijd de pompoen doormidden en hol hem uit (verwijder alle pitten en draden).
Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook 20 min. in een laagje water.
Pureer de blokjes tot een moes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de suiker, zout, vanillesuiker en de boter tot een luchtige massa.
Voeg een voor een de eieren toe en roer tot alles goed vermengd is.
Dan, beetje bij beetje, de bloem er doorheen mengen.
Doe als laatste de pompoenpuree en de rozijnen erbij.
Voorzichtig roeren.
Giet dit mengsel in de cakevorm en zet 40 min.in de oven.
Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook 20 min. in een laagje water.
Pureer de blokjes tot een moes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de suiker, zout, vanillesuiker en de boter tot een luchtige massa.
Voeg een voor een de eieren toe en roer tot alles goed vermengd is.
Dan, beetje bij beetje, de bloem er doorheen mengen.
Doe als laatste de pompoenpuree en de rozijnen erbij.
Voorzichtig roeren.
Giet dit mengsel in de cakevorm en zet 40 min.in de oven.