Recept
« Terug naar recepten
Pompoencake extra
PT100M
Pompoencake extra
Een heerlijk pompoencake extra recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
annet geelhoed
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoencake extra te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kook de pompoenblokjes in licht gezouten water 15 a 20 minten.
Goed laten uitlekken en dan er puree van maken.
Eieren scheiden.
Het eiwit stijf kloppen.
Doe de boter, suiker, vanille suiker in een kom en roer dit tot het een massa is.
Voeg een voor een het eigeel er door, dan de bloem, pompoenpuree, honing, noten en als laatste de kruiden en zout toe.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit er door.
Doe het beslag in een beboterde cake vorm en bak hem in 60-75 minuten op 175 graden.
Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, blijf er niets aan zitten dan is hij goed.
Eet smakelijk.
Kook de pompoenblokjes in licht gezouten water 15 a 20 minten.
Goed laten uitlekken en dan er puree van maken.
Eieren scheiden.
Het eiwit stijf kloppen.
Doe de boter, suiker, vanille suiker in een kom en roer dit tot het een massa is.
Voeg een voor een het eigeel er door, dan de bloem, pompoenpuree, honing, noten en als laatste de kruiden en zout toe.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit er door.
Doe het beslag in een beboterde cake vorm en bak hem in 60-75 minuten op 175 graden.
Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, blijf er niets aan zitten dan is hij goed.
Eet smakelijk.