KookJij

Pompoencake

Een heerlijk pompoencake recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoencake te bereiden

In de cakevorm leg je een bodem van vetvrij papier. Die maak je door de vorm op het papier te zetten en de omtrek te tekenen. Knip hem uit en leg hem in de cakevorm.
Vet de binnen- en zijkant(en) van de cakevorm in met boter op vetvrij papier.
Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de boter en de suiker door. Zeef de bloem, de peper-en-zout-mix en het bicarbonaat in de kom en meng alles.
Giet de stroop bij de bloem. Voeg er de eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg.
Giet het deeg in de cakevorm en bak hem ongeveer 1 uur en een kwartier in een oven op 170 ºC.
Als de cake is afgekoeld, snijd je hem zoals een pompoen.
Hierna kan je de pompoencake versieren met boterglazuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Margriet Vonk

Margriet Vonk zegt:
Leuke recepten op deze pagina.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Klinkt goed: sinaasappel, amandelen en rozijnen.
I. Weers

I. Weers zegt:
Zeer binnenkort ga ik hem maken. Lijkt me erg lekker!
astraea blom

astraea blom zegt:
Ook heel erg lekker met geraspte biologische sinaasappelschil en gehakte amandelen i.p.v. rozijnen :)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik zal het eerste schaap zijn. Leuk recept en ik houd van pompoen!
iemand

iemand zegt:
ik weet niet hoor, maar er zit helemaal geen pompoen in dit recept! waarom heet het dan POMPOENcake, niet erg logisch