Recept
« Terug naar recepten
Pompoencake
PT120M
Pompoencake
Een heerlijk pompoencake recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pompoencake te bereiden
In de cakevorm leg je een bodem van vetvrij papier. Die maak je door de vorm op het papier te zetten en de omtrek te tekenen. Knip hem uit en leg hem in de cakevorm.
Vet de binnen- en zijkant(en) van de cakevorm in met boter op vetvrij papier.
Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de boter en de suiker door. Zeef de bloem, de peper-en-zout-mix en het bicarbonaat in de kom en meng alles.
Giet de stroop bij de bloem. Voeg er de eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg.
Giet het deeg in de cakevorm en bak hem ongeveer 1 uur en een kwartier in een oven op 170 ºC.
Als de cake is afgekoeld, snijd je hem zoals een pompoen.
Hierna kan je de pompoencake versieren met boterglazuur.
Vet de binnen- en zijkant(en) van de cakevorm in met boter op vetvrij papier.
Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de boter en de suiker door. Zeef de bloem, de peper-en-zout-mix en het bicarbonaat in de kom en meng alles.
Giet de stroop bij de bloem. Voeg er de eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg.
Giet het deeg in de cakevorm en bak hem ongeveer 1 uur en een kwartier in een oven op 170 ºC.
Als de cake is afgekoeld, snijd je hem zoals een pompoen.
Hierna kan je de pompoencake versieren met boterglazuur.
Margriet Vonk zegt: