Recept
« Terug naar recepten
Pompoenchutney
PT150M
Pompoenchutney
Een heerlijk pompoenchutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
.. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenchutney te bereiden
1. Begin met de azijn, de suiker en de kruiden een halfuur op een zacht vuurtje te laten koken.
2. Snijd ondertussen de pompoen in zeer fijne kleine blokjes, of fijn raspen of mixen en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur. Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen (jam-)pot, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.
2. Snijd ondertussen de pompoen in zeer fijne kleine blokjes, of fijn raspen of mixen en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur. Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen (jam-)pot, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Heerlijk met wildragout, of ander stoofvlees ook zeer lekker met varkensvlees.
wouros zegt: