Recept
« Terug naar recepten
Pompoenroomsoep
PT50M
Pompoenroomsoep
Een heerlijk pompoenroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenroomsoep te bereiden
Snijd de pompoen in grove stukken en verwijder de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en laat zachtjes fruiten in een pan met de gesmolten boter.Voeg de grof gehakte ui toe en laat zachtjes stoven.
Schil en ontpit de tomaten, snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze eveneens in de pan. Laat twee minuten fruiten en overgiet met 1 liter water.Voeg de twee bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat nog zo'n dertig minuten sudderen. Doe de soep in de mixer, voeg room bij en breng op smaak. Zet nog een tweetal minuten op het vuur.
Met peterselie bestrooien en goed warm opdienen, eventueel vergezeld met gebakken broodkorstjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en laat zachtjes fruiten in een pan met de gesmolten boter.Voeg de grof gehakte ui toe en laat zachtjes stoven.
Schil en ontpit de tomaten, snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze eveneens in de pan. Laat twee minuten fruiten en overgiet met 1 liter water.Voeg de twee bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat nog zo'n dertig minuten sudderen. Doe de soep in de mixer, voeg room bij en breng op smaak. Zet nog een tweetal minuten op het vuur.
Met peterselie bestrooien en goed warm opdienen, eventueel vergezeld met gebakken broodkorstjes.