Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met spek en koriander
PT45M
Pompoensoep met spek en koriander
Een heerlijk pompoensoep met spek en koriander recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met spek en koriander te bereiden
Snij de pompoen, wortels, uien en prei in kleine stukjes.
Stoof de groenten lichtjes in olijfolie.
Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
Doe de soep door een chinees.
Bak de spekreepjes krokant
Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, verse koriander.
Stoof de groenten lichtjes in olijfolie.
Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
Doe de soep door een chinees.
Bak de spekreepjes krokant
Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, verse koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Een chinois is een puntzeef die wordt gebruikt in de keuken om bijvoorbeeld bouillon te "passeren" (= keukenterm voor zeven of filteren). Hoop dat jullie een beetje verder geholpen zijn .En het voornaamste is dat de soep heerlijk is ...met een chinees , chinois of puntzeef .Groetjes van ons 3 :);):p
Lilith zegt:
mdc zegt: