Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met winterpesto
PT40M
Pompoensoep met winterpesto
Een heerlijk pompoensoep met winterpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met winterpesto te bereiden
Was de sinaasappel en rasp de schil,pers deze uit en zeef het sap.pel de ui en snipper deze fijn.Pers de knoflook uit.Was de bieslook en de peterselie.Knip de bieslook fijn met een keukenschaar.Verwijder de stelen van de peterselie en hak het peterselieblad fijn.Verhit 2 el.olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook ca.3 min.op middelhoog vuur.Voeg de stukjes pompoen,kippenbouillon,tijm,sinasappelrasp en het sinaasappelsap toe en laat de soep ca.15-20 min.sudderen tot de pompoen zacht is georden.Pureer met de staafmixer in een hoge mengkom de overige knoflook,geraspte kaas,pecannoten,peterselie,bieslook,peper,zout en de rest van de olijfolie tot een gladde pesto.Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout.Verdeel de soep over 8 kommen en garneer de soep met de winterpesto.