Recept
« Terug naar recepten
Pompoenvelouté met appel
PT50M
Pompoenvelouté met appel
Een heerlijk pompoenvelouté met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenvelouté met appel te bereiden
1. Schil de pompoen, verwijder de pitten. Schil de appels, verwijder het klokhuis, nij ze in stukjes.
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in de olijfolie. Doe er de pompoen en de appels bij. Schep even om.
3. Schenk er 1 l water bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
4. Mix de soep en breng ze op smaak met citroensap, kaneel, peper en zout. Werk af met gehakte bieslook.
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in de olijfolie. Doe er de pompoen en de appels bij. Schep even om.
3. Schenk er 1 l water bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
4. Mix de soep en breng ze op smaak met citroensap, kaneel, peper en zout. Werk af met gehakte bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bolleke zegt:
franeke zegt:
franeke;)
driessens patrick zegt: