Recept
« Terug naar recepten
Poon op een bedje van groene linzen
PT25M
Poon op een bedje van groene linzen
Een heerlijk poon op een bedje van groene linzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poon op een bedje van groene linzen te bereiden
De geweekte linzen 5 minuten koken in de bouillon, uithalen, verfrissen onder koud water en laten uitlekken. De bouillon bewaren voor de paprika-emulsie
De veldsla en 1 sjalot fijnsnijden, onder de linzen mengen samen met de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Koel bewaren.
Voor de paprika-emulsie: de paprika schillen, in vier snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes versnijden. De resterende sjalot eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot even aanstoven in olijfolie, de paprika toevoegen en enkele minuten stoven. Kruiden met peper en zout, 1 dl bouillon toevoegen en terug enkele minuten laten sudderen. De paprika-emulsie mixen, zeven en warm houden.
De poonfilets goudbruin bakken in olijfolie.
De linzen in het midden van het bord schikken, de paprika-emulsie er rond lepelen en de poonfilets er tegenaan schikken. Garneren met enkele blaadjes veldsla.