KookJij

Poon op een bedje van groene linzen

Een heerlijk poon op een bedje van groene linzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poon op een bedje van groene linzen te bereiden


De geweekte linzen 5 minuten koken in de bouillon, uithalen, verfrissen onder koud water en laten uitlekken. De bouillon bewaren voor de paprika-emulsie
De veldsla en 1 sjalot fijnsnijden, onder de linzen mengen samen met de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Koel bewaren.
Voor de paprika-emulsie: de paprika schillen, in vier snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes versnijden. De resterende sjalot eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot even aanstoven in olijfolie, de paprika toevoegen en enkele minuten stoven. Kruiden met peper en zout, 1 dl bouillon toevoegen en terug enkele minuten laten sudderen. De paprika-emulsie mixen, zeven en warm houden.
De poonfilets goudbruin bakken in olijfolie.
De linzen in het midden van het bord schikken, de paprika-emulsie er rond lepelen en de poonfilets er tegenaan schikken. Garneren met enkele blaadjes veldsla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst