Recept
« Terug naar recepten
Pörkölt
PT120M
Pörkölt
Een heerlijk pörkölt recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Hongaarse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pörkölt te bereiden
In een pan wat olie verhitten en hierin de fijn gesneden uien goudgeel bakken. Daarna de ringetjes gesneden witte paprika en de tomatenblokjes toevoegen. Dit geheel een posje laten pruttelen totdat het water verdampt is. De pan van het vuur nemen en de paprikapoeder er doorheen roeren. Het gesneden rundvlees op het mengsel leggen en dit kruiden met peper enzout en daarna even blijven roeren. Water toevoegen totdat het vlees net onder staat en dan 11/2 uur laten pruttelen. Als het vlees gaar is dan is de pörkölt klaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lajos zegt:
Els Meeuwsen zegt: