KookJij

Port-o-Beaf

Een heerlijk port-o-beaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Port-o-Beaf te bereiden

SAUS :
"""""""""
*Smelt de roomboter in een pannetje met dikke bodem en doe
daarbij de gehalveerde sjalotjes.Bak deze tot licht bruin en haal ze er dan uit en zet even apart.
*Bij de boter de port en de wijn toevoegen en dit inkoken tot op de helft.
*Doe dan de bouillon erbij en weer inkoken tot op de helft.
*Vlak voor het opdienen de sjalotten er weer in,goed warm maken en van het vuur af de vlokjes boter in de saus monteren.Afmaken met een beetje zout en goed wat peper.
Er is nu voor elke persoon een eetlepel saus met sjalotjes.
#
VLEES :
"""""""""""
Verhit de olijfolie in de bakpan en doe er de roomboter bij.
Het vet moet echt gloeiend heet zijn.
Dan de biefstukjes in een paar minuten dichtschroeien en even laten doorbakken.Intotaal ± 5 minuten.
Hierna 10 minuten weg zetten in een oven die op 50 graden
Celsius staat.
In die 10 minuten kan de saus afgemaakt worden en alles tegelijk op verwarmde borden worden opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

WAT ETEN WE ERBIJ?
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Denk aan bv fijne doperwtjes,Franse spercie boontjes,
gecarameliseerde Brusselse lof als groentes
*Een mooie aardappel puree of een risotto met porcini en truffeltapenade als vullende begeleider.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst