Recept
« Terug naar recepten
Portobello gevuld met asperges, Parma ham en Pecorino
PT30M
Portobello gevuld met asperges, Parma ham en Pecorino
Een portobello gevuld met Italiaanse producten. Ik heb hier dunne witte asperges gebruikt maar je kunt ook groene gebruiken of asperge tips. De Parma ham geeft het lekkere zoutige accent zodat je eigenlijk niet eens extra kruiden toe hoeft te voegen. Zo blijven de mooie smaken goed behouden. De Pecorino geeft het net dat pittige wat het nog nodig heeft.
In plaats van portobello's kunt je ook (reuzen)champignons gebruiken.
Je kunt het serveren als hapje maar ook met 2 of 3 op een bedje van sla.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello gevuld met asperges, Parma ham en Pecorino te bereiden
- Was en schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes, snijd de Parma ham in reepjes, rasp de Pecorino.
- Bak de portobello's eventjes om en om in een beetje olijfolie,leg ze op wat keukenrol om het vet eruit te laten druipen en leg ze daarna in een ovenschaal.
- Bak de aspergestukjes ongeveer 5 tot 10 minuten in de koekenpan, voeg er de reepjes ham aan toe en laat nog een paar minuutjes meebakken.
- Schep het mengsel in de portobello's, doe er een hoopje geraspte kaas bovenop en gratineer het ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Verdeel intussen de sla over de borden en garneer het met de vinaigrette, de tomaatjes en de pijnboompitten
leg er de portobellos's bovenop.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt dit als voorgerecht serveren op een bedje van sla, maar je kunt de portobello's ook goed als hapje of als bijgerecht serveren.