Recept
« Terug naar recepten
Portugees broodsmeersel
PT10M
Portugees broodsmeersel
Toen ik een keer in de Algarve op vakantie was kreeg ik daar een keertje
een bijzonder heerlijk smeerseltje voor op brood voorgeschoteld. (Meestal
krijg je er van die lekkere sardientjes paté bij). Omdat ik in mijn kookboeken
nergens zoiets kon vinden ben ik wat op internet rond gaan kijken en kwam
ik op de site 'Saudades de Portugal' deze dipper tegen. Ik zag direct een
aantal overeenkomsten; het was romig, het was vissig, en de koriander en
olijven zouden het groene wat erin zat kunnen zijn.
Ik heb het recept in eigen keuken gemaakt en aangepast want de
hoeveelheden waren in cups aangegeven en daar werk ik nooit mee. Het
resultaat deed me inderdaad heel erg denken aan het prutje dat ik op
vakantie geproefd heb.
Ik zet het hier neer om het niet te vergeten want ik ga het zeker nog wel
vaker maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Saudades de Portugal, in eigen keuken gemaakt en aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugees broodsmeersel te bereiden
- Doe de melk, ansjovis, geperste knoflook en 2/3 van de koriander (inclusief steeltjes) en wat peper in de blender.
- Meng dit goed. Laat de blender aanstaan en giet er langzaam in een dun straaltje de olie bij. Blijf mixen totdat de olie opgenomen is en de dip wat dikker wordt.
- Ontpit de olijven en snij ze fijn.
- Schraap de dip uit de blender in een kommetje en roer de fijngesneden olijven erdoor.
- Snij het laatste beetje koriander fijn en strooi het eroverheen.
- Als de dip te dik uitvalt kun je het eventueel verdunnen door er nog een beetje melk doorheen te roeren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Neem wel een goede en lekkere olijfolie want dit proef je terug in je smeersel.