Recept
« Terug naar recepten
Portugese amandelkoekjes
PT60M
Portugese amandelkoekjes
Een heerlijk portugese amandelkoekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese amandelkoekjes te bereiden
Maal de amandelen in een keukenmachine fijn.Klop de eiwitten stijf en voeg de bloem en de suiker toe.Begin met roeren en ga daarna kneden.Vorm hiervan een rol met een doorsnede van 4 cm.Snijd deze met een dun en scherp mes in plakjes van 1 cm.dik en leg deze op een beboterde bakplaat.Schuif deze in een voorverwarmde oven van 175C.en bak de koekjes in circa 15 min.gaar en lichtbruin.Haal ze meteen met een pannenkoekenmes van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.Bestrooi ze met poedersuiker wanneer ze nog warm zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Luc Valeton zegt:
iris zegt: