Recept
« Terug naar recepten
Portugese biefstuk
PT30M
Portugese biefstuk
Een heerlijk portugese biefstuk recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese biefstuk te bereiden
Leg de biefstukken op een bord en besprenkel ze met de olie.Knijp de citroenmilisse fijn en bestrooi het vlees hiermee.Wrijf de olie in het vlees.Knijp de teentjes knoflook uit boven een kom en voeg de azijn en cayannepeper toe.Bestrijk hiermee het vlees.Bak de biefstukken in een koekepan aan iedere kant 3 min.Voeg de boter toe en bak de biefstukken nog eens 1 min. aan iedere kant.Haal de biefstukken uit de pan en bak de plakken ham crocant en leg deze op de biefstukken.Maak de jus door rode wijn en port toe te voegen aan het achtergebleven vocht in de pan.Voeg een klein snufje zout toe en giet de jus over het vlees.Bestrooi alles met gehakte peterselie.
yvonne zegt: