Recept
« Terug naar recepten
Portugese eiervla met caramel
PT30M
Portugese eiervla met caramel
Een heerlijk portugese eiervla met caramel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese eiervla met caramel te bereiden
Houd 100 ml.van de melk achter en zet de rest op met de citroenschil en breng de melk langzaam aan de kook.Klop in die tijd de eidooiers met de suiker schuimend.Schep de maïzena erdoor en voeg de achtergebleven melk toe.Giet de kokende melk al roerend bij en doe dit mengsel terug in de pan.Laat het mengsel op een zacht vuur al roerend aan de kook komen.Giet de vla over in een ovenvaste schaal en betrooi de bovenkant met gezeefde poedersuiker.Laat deze onder een voorverwarmde grill caramelliseren.Eet deze vla warm of koud.