Recept
« Terug naar recepten
Portugese- en Spaanse garnalen
PT15M
Portugese- en Spaanse garnalen
Een heerlijk portugese- en spaanse garnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
290 kCal energie
19 Gram eiwit
23 Gram vet
1 Gram koolhydraten
19 Gram eiwit
23 Gram vet
1 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese- en Spaanse garnalen te bereiden
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom.
Snijd de koolvis in 12 blokjes en doe bij de garnalen. Snijd de rode pepers in stukjes.
Doe de olie, rode peper, knoflook en de helft van de rozemarijn in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
Schenk over de garnalen en vis.
Voeg zout toe, schep om en laat minimaal 1 uur staan.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
Rijg voor de Spaanse variant om en om een garnaal en een plakje chorizo aan 6 spiesen.
Houd per spies 2 garnalen aan.
Rijg voor de Portugese variant om en om een garnaal en een stukje koolvis.
Gril de spiesen 5 minuten.
Keer halverwege.
Leg de veldsla op een platte schaal en leg de spiesen erop.
Garneer met de rest van de rozemarijntakjes en eventueel met partjes citroen.
Snijd de koolvis in 12 blokjes en doe bij de garnalen. Snijd de rode pepers in stukjes.
Doe de olie, rode peper, knoflook en de helft van de rozemarijn in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
Schenk over de garnalen en vis.
Voeg zout toe, schep om en laat minimaal 1 uur staan.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
Rijg voor de Spaanse variant om en om een garnaal en een plakje chorizo aan 6 spiesen.
Houd per spies 2 garnalen aan.
Rijg voor de Portugese variant om en om een garnaal en een stukje koolvis.
Gril de spiesen 5 minuten.
Keer halverwege.
Leg de veldsla op een platte schaal en leg de spiesen erop.
Garneer met de rest van de rozemarijntakjes en eventueel met partjes citroen.