Recept
« Terug naar recepten
Pot-au-feu met stoofvlees
PT120M
Pot-au-feu met stoofvlees
Een heerlijk pot-au-feu met stoofvlees recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pot-au-feu met stoofvlees te bereiden
Dag voordien:
Snij de selder en de tomaten in stukken.
Snipper de ui grof.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika en snij in stukken.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees rondom mooi goudbruin. Laat de gesnipperde ui even meebakken.
Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, evenals de runderbouillon, 1 eetlp provençaalse kruiden, peper en zout.
Dek de pan af en laat 1u15 min. zachtjes sudderen.
Voeg de krielaardappelen toe (schoon schrobben en wassen volstaat, schillen hoeft niet). Laat nog 15 min. verder sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig.
Zet koel weg tot de volgende dag.
De dag zelf:
Laat het gerecht zachtjes opwarmen. Bind lichtjes en breng eventueel nog meer op smaak met provençaalse kruiden.
Snij de selder en de tomaten in stukken.
Snipper de ui grof.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika en snij in stukken.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees rondom mooi goudbruin. Laat de gesnipperde ui even meebakken.
Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, evenals de runderbouillon, 1 eetlp provençaalse kruiden, peper en zout.
Dek de pan af en laat 1u15 min. zachtjes sudderen.
Voeg de krielaardappelen toe (schoon schrobben en wassen volstaat, schillen hoeft niet). Laat nog 15 min. verder sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig.
Zet koel weg tot de volgende dag.
De dag zelf:
Laat het gerecht zachtjes opwarmen. Bind lichtjes en breng eventueel nog meer op smaak met provençaalse kruiden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marie46 zegt:
Els Meeuwsen zegt: