Recept
« Terug naar recepten
Pot au feu met zalm
PT40M
Pot au feu met zalm
Een heerlijk pot au feu met zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pot au feu met zalm te bereiden
Breng de bouillon aan de kook en laat de zalm hierin tegen de kook aan in 4 minuten gaar worden. Schep de vis uit de pan, dek deze af en houd ze warm. Halveer de prei in de lengte en snijd ze in stukken van 2 cm. Verdeel de geschrapte winterwortel in plakken.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en de wortel 2 minuten. Schep de krielaardappels erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg witte wijn, 2 dl visbouillon, laurierblaadjes, de helft van de peterselie, mosterd en slagroom toe. Verwarm zachtjes 3 minuten. Leg de vis erin en laat deze meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Tip:
Wellicht een handig ideetje voor een wat 'uitgebreidere' maaltijd... serveer het kookvocht als soep en het garnituur als hoofdgerecht.
Variatie:
Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de peterselie. Lekker met bruin stokbrood.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en de wortel 2 minuten. Schep de krielaardappels erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg witte wijn, 2 dl visbouillon, laurierblaadjes, de helft van de peterselie, mosterd en slagroom toe. Verwarm zachtjes 3 minuten. Leg de vis erin en laat deze meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Tip:
Wellicht een handig ideetje voor een wat 'uitgebreidere' maaltijd... serveer het kookvocht als soep en het garnituur als hoofdgerecht.
Variatie:
Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de peterselie. Lekker met bruin stokbrood.