Recept
« Terug naar recepten
Prei-en aardappelsoep
PT50M
Prei-en aardappelsoep
Een heerlijk prei-en aardappelsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De complete keuken van Franrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei-en aardappelsoep te bereiden
Smeltde boter in een grote pan en voeg de ui, prei, bleekselderij en knoflook toe.
Sluit de pan en laat het onder af en toe roeren vijftien minuten zachtjes stoven op een laag vuur tot de groenten zacht, maar niet bruin zijn.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep twintig minuten zachtjes doorkokrn met het deksel op depan.
Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem dan in een blender of keukenmachine.
Giet de soep terug in de schone pan.
Breng de soep langzaam aan de kook, voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat weer warm worden zonder te koken.
Serveer warm of goed gekoeld, gegarneerd met bieslook
Sluit de pan en laat het onder af en toe roeren vijftien minuten zachtjes stoven op een laag vuur tot de groenten zacht, maar niet bruin zijn.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep twintig minuten zachtjes doorkokrn met het deksel op depan.
Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem dan in een blender of keukenmachine.
Giet de soep terug in de schone pan.
Breng de soep langzaam aan de kook, voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat weer warm worden zonder te koken.
Serveer warm of goed gekoeld, gegarneerd met bieslook