Recept
« Terug naar recepten
Prei/champignonsoep met ballen
PT45M
Prei/champignonsoep met ballen
Prei en champignons een heerlijke combinatie die natuurlijk ook heel lekker is de soep.
Door de prei eerst te bakken in (room)boter en daarna te pureren wordt het een mooi glad geheel. Voeg er nog (kook)room aan toe en er ontstaan een fluweelzachte soep.
De gebakken champignons maken het extra lekker en soepballen maken het geheel helemaal af.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei/champignonsoep met ballen te bereiden
- Borstel de champignons en snijd ze in plakjes, snij de prei in grove stukken en was deze, maak gehaktballetjes van het gehakt (evt. kruiden met peper en zout).
- Stoof de prei +/- 15 minuten in roomboter, giet er de helft van de warme bouillon bij en laat dit nog 5 minuten koken.
- Pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa.
- Kook de gehaktballetjes in een apart pannetje (10 minuten).
- Bak de champignons.
- Voeg de gebakken champignons en de gehaktballetjes aan de soep toe.
- Giet de kookroom erbij en de rest van de bouillon.
- Maak eventueel op smaak met een beetje maggi
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er zelfgemaakte croutons bij.