Recept
« Terug naar recepten
Preipannenkoekjes met kerrie
PT30M
Preipannenkoekjes met kerrie
Een heerlijk preipannenkoekjes met kerrie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preipannenkoekjes met kerrie te bereiden
Maak de preien schoon.Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant.gebruik voor dit gerecht alleen het witte deel van de prei.Snijd dit zo dun mogelijke ringen.Hak de ringen klein.Maak het pannenkoekenbeslag:doe de bloem in een kom,klop met een mixer eerst de eieren en dan bij beetjes tegelijk de melk erdoorheen.roer er als het beslag zonder klontjes is 1 eetlepel zonnebloemolie,een snufje zout en de prei en kerriepoeder door.verhit een klein klontje boter en een beetje olie in een koekenpan.Schep het beslag in de pan.Bak de pannenkoeken op een matige hittebron aan beide kanten lichtbruin en gaar.