Recept
« Terug naar recepten
Preiroomsoep met sinaasappel
PT60M
Preiroomsoep met sinaasappel
Een heerlijk preiroomsoep met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preiroomsoep met sinaasappel te bereiden
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Maak de prei schoon en snijd van het mooie gedeelteringen. Verhit 40 gr. boter in een pan, voeg de prei er bij met een snufje zout en bak 10 minuten op een zacht vuur. Voeg vervolgens de aardappelen toe, en bak het mengsel vervolgens gedurende enkele minuten. Voeg hierna de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten sudderen en voeg daarna 3 dl room toe en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep tot een gladmengsel, en zeef de soep. Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
Was vervolgens de sinaasappel en rasp de schil. Meng de schil met de cointreau. Klop de room stijf en spatel het cointreaumengsel door de room.
Was vervolgens de sinaasappel en rasp de schil. Meng de schil met de cointreau. Klop de room stijf en spatel het cointreaumengsel door de room.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
Bertal zegt:
Dat klopt, dit komt omdat ik iedere maand het menu van onze kookclub op de site zet wat we of gekookt hebben of zoals deze keer in augustus op het menu hebben staan.
Heb er echt niet opgelet.
Ik zal dit verwijderen.
:);)m.v.g. Bert:)