Recept
« Terug naar recepten
Preischotel
PT90M
Preischotel
Een heerlijk preischotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preischotel te bereiden
Römertopf 10 min. onder water zetten, daarna invetten met een beetje boter.
Prei wassen en in stukken snijden van ± 3 cm, aardappelen schillen, wassen en in dunne schijfjes snijden.
Tomaten in stukken snijden (niet te klein).
Champignons niet wassen, en in stukken snijden.
Gehakt kruiden met peper en zout en 6 kleine balletjes van draaien.
Prei in de Römertopf leggen, kruiden met peper en zout, balletjes gehakt ertussen leggen, tomaat en champignons erbij, aardappelschijfjes erop, een beetje Provençaalse kruiden eroverheen strooien.
Roomculinair met de geraspte kaas mengen en eroverheen gieten.
Oven niet voorverwarmen.
Schaal midden in koude oven plaatsen en op 220°C zetten en 5 kwartier in de oven gaar laten worden.
Prei wassen en in stukken snijden van ± 3 cm, aardappelen schillen, wassen en in dunne schijfjes snijden.
Tomaten in stukken snijden (niet te klein).
Champignons niet wassen, en in stukken snijden.
Gehakt kruiden met peper en zout en 6 kleine balletjes van draaien.
Prei in de Römertopf leggen, kruiden met peper en zout, balletjes gehakt ertussen leggen, tomaat en champignons erbij, aardappelschijfjes erop, een beetje Provençaalse kruiden eroverheen strooien.
Roomculinair met de geraspte kaas mengen en eroverheen gieten.
Oven niet voorverwarmen.
Schaal midden in koude oven plaatsen en op 220°C zetten en 5 kwartier in de oven gaar laten worden.
spijkerjack zegt: