KookJij

Preisoep met aardappel en kervel

Een heerlijk preisoep met aardappel en kervel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preisoep met aardappel en kervel te bereiden

VOORBEREIDING (15 minuten)
1. Snijd de aardappelen in blokjes.
2. Kook de helft van de aardappelen gaar en pureer deze (prakken met een vork). Houd de andere helft apart. De gepureerde aardappel wordt gebruikt om de soep te binden.
3. Snijd de prei in plakjes en snipper de kervel.

BEREIDING (15 minuten)
1. Breng de bouillon aan de kook. Vroeg prei en aardappel toe (ook de gepureerde) en laat 5 minuten koken.
2. Voeg kervel, eventueel melk of room, en peper en zout naar smaak toe.
3. Verhit de soep tot tegen het kookpunt (maar laat haar niet koken) en haal de soep van het vuur af. Laat de soep vervolgens 10 minuten doorgaren met gesloten deksel. Zij kan daarna worden geserveerd.

Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)

Eenvoudige maar zeer smakelijke soep. Slechts 4 ingrediënten!
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in mijn kookvideo.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Mmmm...ik zal dit opnemen met de technische man of daar een omweggetje voor is. Je hoort nog van me:)
kokenmetdorus

kokenmetdorus zegt:
Ik publiceer filmpjes op Youtube. Het afspelen van Youtube-filmpjes wordt jammer genoeg niet gefaciliteerd door Kookjij.:)
Anna

Anna zegt:
Beste Dorus,
Op de plaats waar normaal de foto van het recept staat, kun je eventueel ook een videofilmpje toevoegen.
Dit ter info;)
Kookgroetjes,
Anna
KookJij.