Eenvoudige maar zeer smakelijke soep. Slechts 4 ingrediënten!
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in mijn kookvideo.
Recept
« Terug naar recepten
Preisoep met aardappel en kervel
PT30M
Preisoep met aardappel en kervel
Een heerlijk preisoep met aardappel en kervel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preisoep met aardappel en kervel te bereiden
VOORBEREIDING (15 minuten)
1. Snijd de aardappelen in blokjes.
2. Kook de helft van de aardappelen gaar en pureer deze (prakken met een vork). Houd de andere helft apart. De gepureerde aardappel wordt gebruikt om de soep te binden.
3. Snijd de prei in plakjes en snipper de kervel.
BEREIDING (15 minuten)
1. Breng de bouillon aan de kook. Vroeg prei en aardappel toe (ook de gepureerde) en laat 5 minuten koken.
2. Voeg kervel, eventueel melk of room, en peper en zout naar smaak toe.
3. Verhit de soep tot tegen het kookpunt (maar laat haar niet koken) en haal de soep van het vuur af. Laat de soep vervolgens 10 minuten doorgaren met gesloten deksel. Zij kan daarna worden geserveerd.
1. Snijd de aardappelen in blokjes.
2. Kook de helft van de aardappelen gaar en pureer deze (prakken met een vork). Houd de andere helft apart. De gepureerde aardappel wordt gebruikt om de soep te binden.
3. Snijd de prei in plakjes en snipper de kervel.
BEREIDING (15 minuten)
1. Breng de bouillon aan de kook. Vroeg prei en aardappel toe (ook de gepureerde) en laat 5 minuten koken.
2. Voeg kervel, eventueel melk of room, en peper en zout naar smaak toe.
3. Verhit de soep tot tegen het kookpunt (maar laat haar niet koken) en haal de soep van het vuur af. Laat de soep vervolgens 10 minuten doorgaren met gesloten deksel. Zij kan daarna worden geserveerd.
Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kokenmetdorus zegt:
Anna zegt:
Op de plaats waar normaal de foto van het recept staat, kun je eventueel ook een videofilmpje toevoegen.
Dit ter info;)
Kookgroetjes,
Anna
KookJij.
Anna zegt: