Recept
« Terug naar recepten
Preistamppot met zongedroogde tomaten
PT30M
Preistamppot met zongedroogde tomaten
Een heerlijk preistamppot met zongedroogde tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Snoep
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
725 kCal energie
28 Gram eiwit
49 Gram vet
43 Gram koolhydraten
28 Gram eiwit
49 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preistamppot met zongedroogde tomaten te bereiden
Worsten wellen volgens de gebruiksaanwijzing.
Aardappels schillen en gaar koken. De spekjes knapperig bakken en daarna de prei toevoegen. Roerbak de prei ca. 5 minuten. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg ze toe. Laat dit alles een minuut of 10 doorwarmen. Stamp ondertussen de gare aardappelen fijn en voeg 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten toe, maak de stamppot verder smeuïg met het kookvocht. Voeg het preimengsel toe en roer alles goed door. Serveer met de rookworst en mosterd.
Aardappels schillen en gaar koken. De spekjes knapperig bakken en daarna de prei toevoegen. Roerbak de prei ca. 5 minuten. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg ze toe. Laat dit alles een minuut of 10 doorwarmen. Stamp ondertussen de gare aardappelen fijn en voeg 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten toe, maak de stamppot verder smeuïg met het kookvocht. Voeg het preimengsel toe en roer alles goed door. Serveer met de rookworst en mosterd.
theresia zegt: