Recept
« Terug naar recepten
Prinsessenboontjes in ham- en kaassaus
PT45M
Prinsessenboontjes in ham- en kaassaus
Een heerlijk prinsessenboontjes in ham- en kaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prinsessenboontjes in ham- en kaassaus te bereiden
Warm de oven voor op 200°.
Kook de boontjes in gezouten water net niet gaar. Rol in elk half sneetje ham enkele boontjes. Leg in een ovenschaal. Kruid de rolletjes met selderzout en peper.
Hak de peterselie fijn. Snijd de mozzarella in plakjes.
Smelt de boter in een pot, voeg hieraan de bloem toe en meng tot een homogeen geheel. Voeg er 2/3 van de melk aan toe en roer tot een gladde saus. Voeg nu al roerend beetje bij beetje de resterende melk toe.
Haal van het vuur en voeg de Comté kaas en peterselie toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het kaasmengsel over de ovenschaal.
Beleg met schijfjes mozzarella en plaats in de oven gedurende 15 à 20 min.
Serveer onmiddellijk met stokbrood of aardappelpuree.
Kook de boontjes in gezouten water net niet gaar. Rol in elk half sneetje ham enkele boontjes. Leg in een ovenschaal. Kruid de rolletjes met selderzout en peper.
Hak de peterselie fijn. Snijd de mozzarella in plakjes.
Smelt de boter in een pot, voeg hieraan de bloem toe en meng tot een homogeen geheel. Voeg er 2/3 van de melk aan toe en roer tot een gladde saus. Voeg nu al roerend beetje bij beetje de resterende melk toe.
Haal van het vuur en voeg de Comté kaas en peterselie toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het kaasmengsel over de ovenschaal.
Beleg met schijfjes mozzarella en plaats in de oven gedurende 15 à 20 min.
Serveer onmiddellijk met stokbrood of aardappelpuree.