Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse paprikasaus
PT60M
Provençaalse paprikasaus
Een heerlijk provençaalse paprikasaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse paprikasaus te bereiden
Snijd de paprika's, uien en knoflook in reepjes.
Verhit een klontje boter en een beetje olijfolie en laat de groentjes enkele minuutjes stoven op middelhoog vuur.
Voeg dan de tomatenpuree en de vleesbouillon erbij en roer alles goed om. Laat het geheel 3 kwartier pruttelen en mix het dan met een staafmixer of keukenrobot.
Doe het terug over in de sauspan, voeg eventueel een weinig room, koffiemelk of gewone melk bij en breng even terug aan de kook.
Smaak de saus eventueel bij met zout en peper.
Verhit een klontje boter en een beetje olijfolie en laat de groentjes enkele minuutjes stoven op middelhoog vuur.
Voeg dan de tomatenpuree en de vleesbouillon erbij en roer alles goed om. Laat het geheel 3 kwartier pruttelen en mix het dan met een staafmixer of keukenrobot.
Doe het terug over in de sauspan, voeg eventueel een weinig room, koffiemelk of gewone melk bij en breng even terug aan de kook.
Smaak de saus eventueel bij met zout en peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
HDeYts zegt:
Ik heb een flinke bos basilcum gebruikt en een spaanse peper.
Ook lekker. Balletjes gehakt van kalfsvlees met parmesaanse kaas en baharatkruidenlaten nagaren in de affe saus.
Probeer maar eens:)
Hartelijks,
DeYts
ps als k ergens room aan toegevoegd heb breng ik er nooit meer de kook over heen om schiften te voorkomen.
Ronny zegt:
AnnikaT zegt: