KookJij

Provençaalse pastaschotel met kip en zuiderse groenten

Een heerlijk provençaalse pastaschotel met kip en zuiderse groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provençaalse pastaschotel met kip en zuiderse groenten te bereiden

Kook de tagliatelle in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de helft van de Provençaalse kruiden met 3 el Solo vloeibaar en de geperste knoflook. Kruid met cayennepeper en zout. Doe de kippenreepjes in een kom, giet er de gekruide vloeibare Solo over en meng alles goed, laat een half uurtje marineren in de koelkast.
Fruit de gesnipperde ui en het chilipepertje aan in 2 eetlepels Solo vloeibaar. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en bak even verder. Voeg de tomatenblokjes en de rest van de Provençaalse kruiden toe. Roer er de ketchup door, deze zorgt voor een zoete toets. Laat op een zacht vuurtje sudderren tot de groentjes beetgaar zijn.
Bak ondertussen de kippenreepjes in een wokpan tot ze zo goudbruin gebakken zijn. Schep regelmatig om. Serveer ze met de tagliatelle en de Provençaalse saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst