Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse zalm
PT40M
Provençaalse zalm
Een heerlijk provençaalse zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De Provençe
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse zalm te bereiden
Pel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Pers de knoflook en hak de uien in kleine stukjes.
Fruit de uitjes in de olijfolie op een zacht vuur (niet bakken), voeg de tomaten toe en laat het ± 15 minuten koken.
Voeg knoflook, zout, peper, witte wijn, Provençaalse kruiden en een klein scheutje vissaus toe en laat het met de deksel op de pan nog ± 15 min. doorkoken.
Smeer de stukjes zalm in met meel en bak ze in olijfolie in een grill- of koekenpan.
Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met Provençaalse kruiden.
Giet wat van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal en bestrooi dit met peterselie.
Leg de uitgelekte zalmstukjes hier op. Giet de rest van de saus over de zalm en bedek het met paneermeel. Druppel hier nog een beetje olijfolie over en verwarm dit ± 20 minuten in een oven op 250°C.
Pers de knoflook en hak de uien in kleine stukjes.
Fruit de uitjes in de olijfolie op een zacht vuur (niet bakken), voeg de tomaten toe en laat het ± 15 minuten koken.
Voeg knoflook, zout, peper, witte wijn, Provençaalse kruiden en een klein scheutje vissaus toe en laat het met de deksel op de pan nog ± 15 min. doorkoken.
Smeer de stukjes zalm in met meel en bak ze in olijfolie in een grill- of koekenpan.
Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met Provençaalse kruiden.
Giet wat van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal en bestrooi dit met peterselie.
Leg de uitgelekte zalmstukjes hier op. Giet de rest van de saus over de zalm en bedek het met paneermeel. Druppel hier nog een beetje olijfolie over en verwarm dit ± 20 minuten in een oven op 250°C.