KookJij

Pruimen-sinaasappelyoghurt

Een heerlijk pruimen-sinaasappelyoghurt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: aangepaste versie van een recept uit Calorie-arme Desserts van Christine France
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimen-sinaasappelyoghurt te bereiden

Zie eerst opmerking.
1. Hak de pruimen in heel kleine stukken en doe ze met het sinaasappelsap in een steelpannetje.
2. Het sap al roerend aan de kook brengen. Als het kookt het vuur lager draaien, het pannetje afdekken en het geheel nog 5 minuutjes zachtjes laten borrelen tot de pruimen zacht zijn en het vocht iets is ingekookt.
3.De pan van het vuur halen en met een houten lepel flink doorroeren zodat er een grove moes ontstaat.
4. Giet het pruimenmengsel in een kom en roer voorzichtig de yoghurt doorheen, zodat je een gemarmerd effect krijgt.
5. Het mengsel in de glazen of schaaltjes scheppen en de bovenkant glad strijken.
(Garneren met dunne reepjes sinaasappelschil.)
6. Laten afkoelen vóór het opdienen. (zie opmerking)

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Het oorspronkelijk recept geeft 115 gram pruimen en 115 gram yoghurt. De hoeveelheid pruimen vond ik hier teveel, de andere smaken werden enigszins verdrongen en het sinaasappelsap was helemaal ingekookt wat ik jammer vond, ook voor het gemarmerd effect. Daarom heb ik de hoeveelheid pruimen verminderd en het vocht hoeft ook niet helemaal ingekookt te zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst