Recept
« Terug naar recepten
PRUIMENFLAPJES
PT45M
PRUIMENFLAPJES
Een heerlijk pruimenflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe PRUIMENFLAPJES te bereiden
Ontpit de pruimen en stoof ze aan in wat boter met suiker tot ze zacht worden en er een soort moes ontstaat. Laat afkoelen. Leg de velletjes bladerdeeg op het werkvlak en bestrijk met wat eigeel. Verdeel de moes over het midden van de bladerdeegplakjes en strooi er de pijnboompitten over. Vouw ze toe en druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met de rest van het eigeel en bak de flapjes 25 min op 170 à 180°C. Schik ze op een bord met de frambozencoulis en dien op