Recept
« Terug naar recepten
Puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn
PT35M
Puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn
Een heerlijk puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn te bereiden
Schil de bloemige aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes.
Doe ze samen in een pot met een bodempje water en gaar ze in de microgolfoven gedurende 5 min. op 750 Watt.
Maak er, samen met de boter, courgettepuree van. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de wijn, de gevogeltebouillon, de wijnazijn, de suiker en de tijmtakjes in tot een gladde jus.
Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
Schil de vastkokende aardappel en snijd in flinterdunne plakjes. Frituur op 180 °C tot knapperige chips.
Bak de parelhoenfilets in de olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de courgettepuree over vier borden. Leg er de parelhoenfilets bovenop.
Werk af met de rode wijnsaus en de aardappelchips.
Doe ze samen in een pot met een bodempje water en gaar ze in de microgolfoven gedurende 5 min. op 750 Watt.
Maak er, samen met de boter, courgettepuree van. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de wijn, de gevogeltebouillon, de wijnazijn, de suiker en de tijmtakjes in tot een gladde jus.
Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
Schil de vastkokende aardappel en snijd in flinterdunne plakjes. Frituur op 180 °C tot knapperige chips.
Bak de parelhoenfilets in de olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de courgettepuree over vier borden. Leg er de parelhoenfilets bovenop.
Werk af met de rode wijnsaus en de aardappelchips.