KookJij

Puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn

Een heerlijk puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Puree van aardappel en courgette met parelhoen en rode wijn te bereiden

Schil de bloemige aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes.

Doe ze samen in een pot met een bodempje water en gaar ze in de microgolfoven gedurende 5 min. op 750 Watt.

Maak er, samen met de boter, courgettepuree van. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de wijn, de gevogeltebouillon, de wijnazijn, de suiker en de tijmtakjes in tot een gladde jus.

Giet door een zeef en kruid met peper en zout.

Schil de vastkokende aardappel en snijd in flinterdunne plakjes. Frituur op 180 °C tot knapperige chips.

Bak de parelhoenfilets in de olijfolie en kruid met peper en zout.

Verdeel de courgettepuree over vier borden. Leg er de parelhoenfilets bovenop.

Werk af met de rode wijnsaus en de aardappelchips.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst