Dien op met een paar blaadjes sla en wat plakjes tomaat en versier met een aantal ontpitte gehalveerde olijfjes.
*******************************************************************
Bij de zalm quiche is het wel lekker om die te serveren met plakjes citroen of limoen.
Recept
« Terug naar recepten
Quiche met Gegrilde Groentes
PT45M
Quiche met Gegrilde Groentes
Een heerlijk quiche met gegrilde groentes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pizza's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Elske van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met Gegrilde Groentes te bereiden
1).De siliconen bakschaal invetten met een heel goede olie of met roomboter.
2).De ontdooide plakken bladerdeeg uitrollen, zodanig dat hij past in de bakschaal. (ook de opstaande randen meenemen)
3).Maak een mengsel van de ontdooide gegrilde groentes, het potje zontomaatjes en de kerstomaatjes en laat dat in een zeef uitlekken.
4).Bodem van de bakschaal met bladerdeeg bedekken met de dunne plakken kaas en daarop de uitgelekte groentemassa storten.
5).Maak een mengsel van de eieren, crême fraiche en de helft van de geraspte kaas, klop die goed los en schenk die over de met groente gevulde bakvorm.
6).Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.
7).Zet de bakschaal ± 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pas op dat de inhoud niet zwart wordt. De rand van de quiche moet zijn losgekomen van de rand van de bakschaal.
*******************************************************************
1A) Zie bij 1).
2A) Zie bij 2).
3A)Vermeng de groentes met de grote snippers gerookte zalm
4A) enz. Zie hierboven bij 4) en verder
2).De ontdooide plakken bladerdeeg uitrollen, zodanig dat hij past in de bakschaal. (ook de opstaande randen meenemen)
3).Maak een mengsel van de ontdooide gegrilde groentes, het potje zontomaatjes en de kerstomaatjes en laat dat in een zeef uitlekken.
4).Bodem van de bakschaal met bladerdeeg bedekken met de dunne plakken kaas en daarop de uitgelekte groentemassa storten.
5).Maak een mengsel van de eieren, crême fraiche en de helft van de geraspte kaas, klop die goed los en schenk die over de met groente gevulde bakvorm.
6).Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.
7).Zet de bakschaal ± 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pas op dat de inhoud niet zwart wordt. De rand van de quiche moet zijn losgekomen van de rand van de bakschaal.
*******************************************************************
1A) Zie bij 1).
2A) Zie bij 2).
3A)Vermeng de groentes met de grote snippers gerookte zalm
4A) enz. Zie hierboven bij 4) en verder