Recept
« Terug naar recepten
Quiche met geitenkaas en kerstomaten
PT45M
Quiche met geitenkaas en kerstomaten
Een heerlijk quiche met geitenkaas en kerstomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
24 personen
Bevat per éénpersoons portie:
123 kcal kCal energie
4.6 g Gram eiwit
9.7 g Gram vet
4.4 g Gram koolhydraten
4.6 g Gram eiwit
9.7 g Gram vet
4.4 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met geitenkaas en kerstomaten te bereiden
Snij de chorizosneetjes in fijne reepjes.
Hak de rucola grof.
Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik.
Klop de eieren los met een vork, samen met de room. Kruid met peper en zout.
Rasp de parmezaan.
Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø: 28 à 30 cm en H: 4 cm). Prik een paar keer in het deeg met een vork.
Verdeel de grof gehakte rucola en de chorizoreepjes over het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas naast elkaar op.
Giet de eiermengeling over de ingrediënten en verdeel er de tomaten over, met het kroontje naar boven.
Bestrooi met parmezaan en zet 25 min. in een op
200 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. verder bakken.
Snij de quiche in blokjes en serveer als hapje. Ideaal voor een groot aantal gasten
Hak de rucola grof.
Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik.
Klop de eieren los met een vork, samen met de room. Kruid met peper en zout.
Rasp de parmezaan.
Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø: 28 à 30 cm en H: 4 cm). Prik een paar keer in het deeg met een vork.
Verdeel de grof gehakte rucola en de chorizoreepjes over het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas naast elkaar op.
Giet de eiermengeling over de ingrediënten en verdeel er de tomaten over, met het kroontje naar boven.
Bestrooi met parmezaan en zet 25 min. in een op
200 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. verder bakken.
Snij de quiche in blokjes en serveer als hapje. Ideaal voor een groot aantal gasten