Recept
« Terug naar recepten
Quiche met groene asperges en lavas
PT50M
Quiche met groene asperges en lavas
Een heerlijk quiche met groene asperges en lavas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met groene asperges en lavas te bereiden
snijd de asperges van onder op maat af zodat ze in een stervorm gelegd in de quichevorm passen.Kook ze beetgaar in water met wat zout,de suiker en boter.Laat afkoelen.Kluts voor de vulling de eitjes met de créme fraïche.Spatel de jong belegen kaas erdoor en 25 gram van de parmesan.Roer de mosterd en fijngehakt maggiblad erdoor en maak op smaak met zout en citroenpeper.Leg het deeg op de ingeveete quichevorm.Giet op de bodem de helft van het eierkaasmengsel.Leg hierop,in stervorm,de uitgelekte asperges afwisselend,met kop en kont naar het midden.Giet de rest van de eiervulling erover en strooi tot slothet restje parmesan over de quiche.bak hem in een voorverwarmde oven op 180 graden in 35 minuten goudbruin.