KookJij

Quiche met spinazie en geitenkaas

Een heerlijk quiche met spinazie en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met spinazie en geitenkaas te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een quichevorm van 24 à 26 cm diameter. Prik er gaatjes in.


Laat de tomaatjes goed uitlekken. Bewaar de olie - je kunt ze gebruiken om de spinazie in te stoven. Hak de tomaatjes grof. Hak de knoflook fijn.


Verhit wat olie in een pan en bak er de knoflook in glazig. Voeg na 1 minuut de Iglo Field Fresh bladspinazie toe, laat ’m op een zacht vuurtje ontdooien. Roer er dan de gehakte tomaatjes door en roer om. Breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een zeef en laat goed uitlekken - druk het meeste vocht eruit. Laat wat afkoelen.


Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Meng de gestoofde spinazie door het ei-roommengsel. Giet de vulling op het deeg. Snij de geitenkaas in plakken van 1 cm dik en verdeel ze over de quiche.


Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vulling stevig is. Serveer in punten met een salade naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst