KookJij

Quiche met tomaten en mozzarella

Een lekkere vegetarische quiche
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize.be
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met tomaten en mozzarella te bereiden

  1. Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes, kruid met zout en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
  4. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd.
  5. Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel alles over de bodem en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
  6. Bak 30 min. in de oven.
  7. Dien warm op, bestrooid met blaadjes basilicum. Geef er een slaatje bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Inderdaad lekker recept voor tante Chris;-) Bladerdeeg kan perfect:-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed! Weer een fijn gerecht voor tantelief ;-) Ipv kruimeldeeg kun je waarschijnlijk ook wel kiezen voor bladerdeeg?