Recept
« Terug naar recepten
Quiche van de herder
PT45M
Quiche van de herder
Een heerlijk quiche van de herder recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche van de herder te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Bak de spekreepjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg.
Klop de eieren los met de room,voeg de uitgelekte en grof gesneden tomaten toe, de uitgelekte spekreepjes en de fijngehakte rucola. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel in de taartbodem, bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en bak 30 min. in de oven.
Dien warm of koud op, als voorgerecht of als hoofdgerecht met een slaatje.
Bak de spekreepjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg.
Klop de eieren los met de room,voeg de uitgelekte en grof gesneden tomaten toe, de uitgelekte spekreepjes en de fijngehakte rucola. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel in de taartbodem, bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en bak 30 min. in de oven.
Dien warm of koud op, als voorgerecht of als hoofdgerecht met een slaatje.