Recept
« Terug naar recepten
Raapstelen lasagne
PT45M
Raapstelen lasagne
Een heerlijk raapstelen lasagne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Raapstelen lasagne te bereiden
Snij de ui fijn, de tomaten in blokjes, rasp de winterpeen, maak de raapstelen schoon.
Verwarm de oven op 200°C.
Bereidingswijze;
Rul het gehakt in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden ui en geraspte winterpeen mee.
Voeg peper, zout, paprikapoeder, pers teentje knoflook erdoor en bak dit goed door.
Voeg daarna tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat dit goed in het gehakt trekken.
Laat dit alles tien min. op een zacht vuurtje doorpruttelen.
Ondertussen maak je de bechamelsaus:
smelt 100 gram boter in een steelpannetje, voeg bloem erbij, tot het een droge massa wordt en begin de melk er beetje bij beetje aan toe te voegen, tot je een mooie gladde witte saus hebt.
Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.
Vet nu een ovenschaal in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag gehaktsaus, laagje raapstelen, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag de resterende bechamelsaus. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Voor versiering leg je 1 mooie raapstelenblaadje op de kaas.
Plaats de schaal half uur in de oven.
Verwarm de oven op 200°C.
Bereidingswijze;
Rul het gehakt in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden ui en geraspte winterpeen mee.
Voeg peper, zout, paprikapoeder, pers teentje knoflook erdoor en bak dit goed door.
Voeg daarna tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat dit goed in het gehakt trekken.
Laat dit alles tien min. op een zacht vuurtje doorpruttelen.
Ondertussen maak je de bechamelsaus:
smelt 100 gram boter in een steelpannetje, voeg bloem erbij, tot het een droge massa wordt en begin de melk er beetje bij beetje aan toe te voegen, tot je een mooie gladde witte saus hebt.
Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.
Vet nu een ovenschaal in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag gehaktsaus, laagje raapstelen, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag de resterende bechamelsaus. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Voor versiering leg je 1 mooie raapstelenblaadje op de kaas.
Plaats de schaal half uur in de oven.
Mijn kookverhaal (Bita Miri)
Met toevoegen van raapstelen heb ik een oud recept in een vernieuwd en gezond recept veranderd.