Recept
« Terug naar recepten
Rabarber kruimeltaart
PT45M
Rabarber kruimeltaart
Een heerlijk rabarber kruimeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber kruimeltaart te bereiden
Snijd de rabarber in stukken van zo'n 3 centimeter ofzo, en gooi deze blokken in een ovenschaal. Sprenkel hier wat water overheen en dan met de suikerpot er over. Geen idee hoeveel gram suiker ik er over gestrooid heb, maar zorg voor een mooie witte mantel. En dan het zakje vanillesuiker er overheen (heb je het niet, maakt niet zo gek veel uit).
Nu het kruimeldeeg. Dat is iets waar de verschillende recepten elkaar enorm tegenspraken. Dus ik heb gewoon op het gevoel wat gemaakt. Uiteindelijk moet de verhouding meel/suiker wel ongeveer gelijk zijn, meestal wordt er meer meel dan suiker gebruikt maar ik ben een zoetekauw :). Meng deze twee ingredienten door elkaar in een kom, en voeg dan de boter toe in kleine blokjes. Kneed nu snel een kruimeldeeg, voorkom te grote brokken.
Nu gooi je deze kruimels over de rabarber, een beetje aandrukken en dan de oven in. Ongeveer een half uur (200 graden), je ziet vanzelf dat de rabarber gaar wordt (aan de zijkanten komt rood sap naar boven) en het deeg mooi goudbruin.
Nu het kruimeldeeg. Dat is iets waar de verschillende recepten elkaar enorm tegenspraken. Dus ik heb gewoon op het gevoel wat gemaakt. Uiteindelijk moet de verhouding meel/suiker wel ongeveer gelijk zijn, meestal wordt er meer meel dan suiker gebruikt maar ik ben een zoetekauw :). Meng deze twee ingredienten door elkaar in een kom, en voeg dan de boter toe in kleine blokjes. Kneed nu snel een kruimeldeeg, voorkom te grote brokken.
Nu gooi je deze kruimels over de rabarber, een beetje aandrukken en dan de oven in. Ongeveer een half uur (200 graden), je ziet vanzelf dat de rabarber gaar wordt (aan de zijkanten komt rood sap naar boven) en het deeg mooi goudbruin.
Heleen zegt: