Recept
« Terug naar recepten
Rabarber tiramisu
PT60M
Rabarber tiramisu
Een heerlijk rabarber tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Carrefour Contact (Allerhande van Frankrijk)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber tiramisu te bereiden
Snijd de rabarber in kleine stukjes in een pan. Voeg 50 gram suiker en 20 cl water toe, dan koken op een laag vuur ± 20 minuten, totdat de rabarber zacht is. Het moet een beetje stroperig blijven, sappen in de pan.
In een grote kom, de mascarpone en de resterende suiker met garde romig slaan.
In een andere klop je de room tot slagroom. Sla deze rustig door de mascarpone, niet flink roeren!
Laat de mascarponecrème ‘even’ opstijven in de koelkast. Neem 2 koekjes ‘roses de Reims’ en verkruimel deze grof, de andere bewaren voor onder in de glaasjes.
Doe de crème in een spuitzak met een grote spuitmond.
Verdeel in de glaasjes de gebroken koekjes, daarna de rabarbercompote erover. Spuit een mooi toefje mascarponecrème. Als garnering nog wat kruimels over de top van de mascarponecrème verdelen.
Plaats kopjes in de koelkast minimaal1 uur.
In een grote kom, de mascarpone en de resterende suiker met garde romig slaan.
In een andere klop je de room tot slagroom. Sla deze rustig door de mascarpone, niet flink roeren!
Laat de mascarponecrème ‘even’ opstijven in de koelkast. Neem 2 koekjes ‘roses de Reims’ en verkruimel deze grof, de andere bewaren voor onder in de glaasjes.
Doe de crème in een spuitzak met een grote spuitmond.
Verdeel in de glaasjes de gebroken koekjes, daarna de rabarbercompote erover. Spuit een mooi toefje mascarponecrème. Als garnering nog wat kruimels over de top van de mascarponecrème verdelen.
Plaats kopjes in de koelkast minimaal1 uur.
y.frencken zegt:
ga hem zeker maken.