Recept
« Terug naar recepten
Rabarbermousse met honing en munt
PT60M
Rabarbermousse met honing en munt
Een heerlijk rabarbermousse met honing en munt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbermousse met honing en munt te bereiden
Verwijder het blad en het onderste gedeelte van de rabarberstelen. Spoel onder koud stromend water en snijd in stukjes van 1 cm. Doe samen met de honing in een kookpot en laat 10 minuten stoven tot moes. Los de aardappelbloem op in een weinig water en bind de rabarbermoes.
Laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Spatel er het stijfgeklopte eiwit onder en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Versier bij het serveren met enkele muntblaadjes.
tip:
Wil je de mousse iets romiger, meng er dan 100 ml stijfgeklopte room onder.
Laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Spatel er het stijfgeklopte eiwit onder en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Versier bij het serveren met enkele muntblaadjes.
tip:
Wil je de mousse iets romiger, meng er dan 100 ml stijfgeklopte room onder.