De bereiding van dit bijgerecht is eigenlijk 1u+20 min.
Soms heb ik geen komkommer in huis, maar wel Sandwichspread komkommer en dat is een goed alternatief. Maar dat moet je ff zelf uitproberen. Je kan er ook een atjar van sla + komkommer bij doen.
Recept
« Terug naar recepten
Raïta
PT80M
Raïta
Een heerlijk raïta recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
80 ? kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
bewaarde oude receptenlijst
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Raïta te bereiden
Rasp de (geschilde) komkommer en roer er het zout doorheen
1 uur afgedekt in de koelkast en daarna laten uitlekken.
Meng dan de rest van de ingrediënten er doorheen.
1 uur afgedekt in de koelkast en daarna laten uitlekken.
Meng dan de rest van de ingrediënten er doorheen.
bametz-saffrie zegt:
De lombok kan je gerust weglaten,hoor. Mocht je het wél willen gebruiken,dan moet je de pitjes verwijderen,Maar de lombok is niet echt nodig;het kleurt de salade ...
:p:D