Recept
« Terug naar recepten
Rauwe tonijn met kooklrabi en teriyaki-saus
PT30M
Rauwe tonijn met kooklrabi en teriyaki-saus
Een heerlijk rauwe tonijn met kooklrabi en teriyaki-saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rauwe tonijn met kooklrabi en teriyaki-saus te bereiden
Snij de tonijn in zeer dunne plakjes.
Bestrooi de plakjes licht met peper en zout.
Snij de gember en de bosuien fijn.
Schil de koolrabi en snij hem in reepjes.
Fruit voor de saus de sjalot, gember en de knoflook, afblussen met rijstwijn, de gevogeltebouillon en de oestersaus.
Voeg het korianderblad en de rode peper toe.
Laat dit enige minuten trekken zonder dat het teveel inkookt, anders krijg je een bittere smaak.
Stapel de plakjes tonijn met daar tussen een beetje gember, bosui en koolrabi.
Serveer het torentje tonijn met teriyaki-saus.
Bestrooi de plakjes licht met peper en zout.
Snij de gember en de bosuien fijn.
Schil de koolrabi en snij hem in reepjes.
Fruit voor de saus de sjalot, gember en de knoflook, afblussen met rijstwijn, de gevogeltebouillon en de oestersaus.
Voeg het korianderblad en de rode peper toe.
Laat dit enige minuten trekken zonder dat het teveel inkookt, anders krijg je een bittere smaak.
Stapel de plakjes tonijn met daar tussen een beetje gember, bosui en koolrabi.
Serveer het torentje tonijn met teriyaki-saus.