Recept
« Terug naar recepten
Ravioli van marsepein en kersensorbet
PT45M
Ravioli van marsepein en kersensorbet
Een heerlijk ravioli van marsepein en kersensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli van marsepein en kersensorbet te bereiden
Witte chocolade, room, suiker en likeur al roerende aan de kook brengen en de geweekte gelatine toevoegen.
Dit één nacht in de koeling laten opstijven.
Sorbet maken van kersencouli, citroensap en suiker.
Dit alles aan de kook brengen en dan weer af laten koelen.
Daarna ijs opdraaien in een ijsmachine.
Voor de saus de rode wijn, honing en sinaasappelschil laten koken tot de gewenste dikte.
Marsepein uitrollen en in dunne plakken van ongeveer 2 mm snijden.
Bestrooien met een beetje poedersuiker.
Vulling erop doen en hetgeen dat erover heen gaat uitsteken.
Dresseren op een bord en garneren met enkele kersen.
Dit één nacht in de koeling laten opstijven.
Sorbet maken van kersencouli, citroensap en suiker.
Dit alles aan de kook brengen en dan weer af laten koelen.
Daarna ijs opdraaien in een ijsmachine.
Voor de saus de rode wijn, honing en sinaasappelschil laten koken tot de gewenste dikte.
Marsepein uitrollen en in dunne plakken van ongeveer 2 mm snijden.
Bestrooien met een beetje poedersuiker.
Vulling erop doen en hetgeen dat erover heen gaat uitsteken.
Dresseren op een bord en garneren met enkele kersen.