Recept
« Terug naar recepten
Rawit sambal
PT30M
Rawit sambal
Een heerlijk rawit sambal recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
0 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rawit sambal te bereiden
Versnipper de uien en fruit deze lichtjes in een pan met hete olie en laat ze later uitlekken op keuken rol.
Kook in tussentijd ook de lombok rawit in een pan met water tot het kookt en laat dat ook even uitlekken.
Na dit gedaan te hebben voeg je de uien en de pepers in een keukenmachine en voeg naderhand wat tomaten toe en laat de keukenmachine het werk doen.
Na dit gedaan te hebben een koekenpan met een scheutje olie en voeg het mengsel toe in de pan verwarm de megels nog even en voeg nog 1 eetlepel trassi en een maggiblokje eraan toe en vervolgens tomatenketchup en suiker naar smaak gezien deze ervoor zorgen dat het minder pittig wordt.
Kook in tussentijd ook de lombok rawit in een pan met water tot het kookt en laat dat ook even uitlekken.
Na dit gedaan te hebben voeg je de uien en de pepers in een keukenmachine en voeg naderhand wat tomaten toe en laat de keukenmachine het werk doen.
Na dit gedaan te hebben een koekenpan met een scheutje olie en voeg het mengsel toe in de pan verwarm de megels nog even en voeg nog 1 eetlepel trassi en een maggiblokje eraan toe en vervolgens tomatenketchup en suiker naar smaak gezien deze ervoor zorgen dat het minder pittig wordt.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Ik was op zoek naar een sambal recept. Ik heb deze van een collega van mij gekregen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ruud Koudys zegt:
Hoe lang Harry? Even blancheren?
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.