KookJij

Rawit sambal

Een heerlijk rawit sambal recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 0 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rawit sambal te bereiden

Versnipper de uien en fruit deze lichtjes in een pan met hete olie en laat ze later uitlekken op keuken rol.
Kook in tussentijd ook de lombok rawit in een pan met water tot het kookt en laat dat ook even uitlekken.
Na dit gedaan te hebben voeg je de uien en de pepers in een keukenmachine en voeg naderhand wat tomaten toe en laat de keukenmachine het werk doen.
Na dit gedaan te hebben een koekenpan met een scheutje olie en voeg het mengsel toe in de pan verwarm de megels nog even en voeg nog 1 eetlepel trassi en een maggiblokje eraan toe en vervolgens tomatenketchup en suiker naar smaak gezien deze ervoor zorgen dat het minder pittig wordt.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik was op zoek naar een sambal recept. Ik heb deze van een collega van mij gekregen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een heerlijke sambal, Harry! Dank dat je deze met ons wilde delen! Goed te doen, qua scherpte.
Groetjes,
Anna.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Inderdaad even blancheren/aan de kook brengen. Ik heb het 2 á 3 minuten gekookt.
Ruud Koudys

Ruud Koudys zegt:
"Kook in tussentijd ook de lombok rawit in een pan met water tot het kookt"
Hoe lang Harry? Even blancheren?
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hij is lekker. Hier was de opbrengst ook erg laag :( Dit jaar beter hoop ik!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik ben heel benieuwd! Dit jaar gaan we de pepers vroeg zaaien. Mooi dat ze nu de kas in kunnen. Dit jaar was de oogst niet heel groot, helaas.